Dankzij alerte getuige inbreker aangehouden

Harderwijk – In de nacht van zondag op maandag 13 juni heeft de politie dankzij een alerte getuige in Harderwijk een inbreker aangehouden.

De politie werd even voor 03.00 uur gebeld door een buurtbewoner die had gehoord dat er een raam werd ingeslagen bij een school aan de Sypel in Harderwijk. De politie was snel ter plaatse en trof de verdachte om 03.05 op de Verkeersweg aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Er bleek een raam van het muzieklokaal te zijn vernield. Na de aanhouding van de verdachte trof de politie in de bosjes naast de school inbrekerswerktuig, handschoenen, een keyboard en een koptelefoon aan. Deze spullen zijn allemaal in beslag genomen voor nader onderzoek.

De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Politie meteen nodig? Bel 112!

Het gebeurt regelmatig dat mensen bij een dringende melding geen 112 bellen, omdat men denkt dat dat pas mag als er levens op het spel staan. Maar 112 is er voor alle situaties waarbij het belangrijk is dat de politie direct ter plaatse komt. 112, daar vang je boeven mee!