Straatraces met kleine kinderen van 1 en 3 jaar op de achterbank. Vijf rijbewijzen ingevorderd

03/05

Foto: Team Verkeer Oost-Nederland

Harderwijk – De politie kreeg zaterdagavond meerdere meldingen binnen over straatraces in HArderwijk en omgeving. Er kwamen meldingen over de A28 bij Harderwijk, A1 bij Baarn en de N302 bij Ermelo.

Bij de straatrace zouden tientallen voertuigen betrokken zijn. De straatracers zouden roekeloos en asociaal rijgedrag vertonen, waarbij hoge snelheden werden gehaald en er gevaarlijke situaties ontstonden. De politie heeft met meerdere eenheden uit verschillende plaatsen hierop gereageerd. Dit resulteerde erin dat er vijf rijbewijzen ingevorderd zijn. Eén van de bestuurders werd gemeten met 180 km/u waar 80 km/u was toegestaan. Ook vervoerde deze bestuurder twee kleine kinderen van 1 en 3 jaar op de achterbank. In verband met deze gevaarzetting is er ook een zorgmelding opgemaakt meldt de politie.